Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

Kęsto Komskio sūnaus baudžiamoji byla grąžinta į apeliacinę instanciją

Kęsto Komskio sūnaus baudžiamoji byla grąžinta į apeliacinę instanciją

Kęstas Komskis (Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.)
Dėl „Sienos“ tyrimuose atskleistų operacijų nuteistas Pagėgių politiko Kęsto Komskio sūnus Algirdas švenčia pergalę. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) jo baudžiamąją bylą grąžino į apeliacinę instanciją.

A.Komskis buvo nuteistas dėl bendrovės „Agrolira“ nusikalstamo bankroto ir turto iššvaistymo, siekiant vengti kompensacijų mokėjimo vilnietės Simonos Kibirkštytės šeimai. S.Kibirkštytės vyras žuvo girto „Agroliros“ darbuotojo sukeltoje avarijoje, padarytoje darbo metu, vairuojant įmonės automobilį. Nors solidi kompensacija buvo priteista tiek iš avarijos kaltininko, tiek iš „Agroliros“, Komskių šeimos įmonė netrukus bankrutavo, neatsiskaičiusi tiek su S.Kibirkštytės šeima, tiek su kitais kreditoriais.

Ankstesniais teismų sprendimais A.Komskis pripažintas kaltu dėl finansinių nusikaltimų, priteisiant apie 170 tūkst. eurų: ne tik nesumokėtas kompensacijas, bet ir valstybei nesumokėtus mokesčius. Tačiau trečiadienį priimta nutartimi LAT procesą grąžino į apeliacijos stadiją.

LAT teisėjų kolegijos vertinimu, apeliacinis teismas netinkamai nagrinėjo bylą ir padarė esminių pažeidimų.

„Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad nagrinėjamu atveju nebuvo tinkamai patikrintas pirmosios instancijos teismo nuosprendžio teisėtumas ir pagrįstumas ir atsakyta į esminius nuteistojo A. K. gynėjo apeliacinio skundo argumentus dėl įrodymų ištyrimo ir vertinimo, civilinio ieškinio išsprendimo, kartu nebuvo imtasi visų įmanomų priemonių bylai reikšmingoms aplinkybėms nustatyti ir pirmosios instancijos teismo padarytiems pažeidimams pašalinti. Taip apeliacinės instancijos teismas nepatikrino bylos tiek, kiek to buvo prašoma apeliaciniame skunde“, - teigiama trečiadienį išplatintame LAT pranešime.

Šis LAT sprendimas nereiškia A.Komskio išteisinimo. Aukščiausiasis Teismas nagrinėjo apeliacijos procesą ir dėl nustatytų trūkumų nurodė bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

A.Komskis savo skunde laikėsi pozicijos, kad jis nepadarė nusikaltimų, už kuriuos buvo nuteistas.

S.Kibirkštytė „Sienai“ patvirtino vis dar neatgavusi didžiosios dalies jai ir jos vaikams priteistų pinigų.

„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.