Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

Kėdainių robinhudai. Policija konfiskavo šimtus maišų su drabužiais, pareikšti įtarimai

Kėdainių robinhudai. Policija konfiskavo šimtus maišų su drabužiais, pareikšti įtarimai

Krata Kėdainių dėvėtų rūbų parduotuvėje (Kauno policijos nuotr.)
Šarūnas Černiauskas
2021 04 23
Visi autoriaus tekstai →
Kauno policija skelbia detales apie kratas dėvėtų rūbų parduotuvėse, kurių ryšius su galimomis drabužių vagystėmis iš Švedijos atskleidė „Sienos“ ir Švedijos televizijos SVT tyrimas „Kėdainių robinhudai“.

Anot policijos, kratų metu konfiskuotas didelis kiekis dėvėtų rūbų. Kratos atliktos parduotuvėse Kėdainiuose ir Jonavoje, kurių savininku prisistatė Aivaras, autoserviso Akademijos miestelyje savininkas. Būtent šiame autoservise atsidūrė keli GPS davikliai, SVT žurnalistų paslėpti drabužiuose ir žaisluose bei pakišti kaip masalas iš landaros konteinerių vagiliaujantiems lietuviams. 

Kratų metu konfiskuotas įspūdingas kiekis dėvėtų drabužių.

„Šią savaitę patikrinus įmonės, įsikūrusios Kėdainiuose ir Jonavoje, prekybines patalpas, buvo nustatyti nusikalstamos veikos požymiai, dėl ko nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas bei atliktos 4 kratos, kurių metu pareigūnai išėmė buhalterinius dokumentus bei daugiau nei 900 maišų (10 maišų 500 litrų talpos ir 938 maišus 240 litrų talpos) su dėvėtais rūbais“, - skelbia Kauno policija. 

Iš policijos paskelbtų nuotraukų matyti, kad pareigūnai lankėsi ir Aivaro autoremonto dirbtuvėse bei atskiroje jų patalpoje, kur sandėliuojami drabužiai. Ten pat prieš kurį laiką lankėsi ir „Sienai“ šiame tyrime padėjęs fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas.

Drabužiai Aivaro dirbtuvėse Akademijoje (Kauno policijos nuotr.)

Be to, policija informuoja, kad „anksčiau neteistam kėdainiečiui (gim. 1988 m.) pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 223 str., dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo“. Pagal policijos pateikiamus duomenis, tikėtina, kad įtarimai pareikšti parduotuvių savininkui Aivarui. 

„Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Ateityje ši veika gali būti perkvalifikuojama pagal LR BK 222 str., dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Taip pat artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo pagal LR BK 189 str., dėl nusiklastamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo“, - teigiama policijos pranešime.

Vaizdus iš policijos kratų galite peržiūrėti galerijoje, publikacijos apačioje. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

„Siena“ taip pat tęsia darbą prie šios istorijos. Tyrimo „Kėdainių robinhudai“ tęsinys jau yra rengiamas. O kol kas – kviečiame prisiminti pirmą tyrimo dalį.

Publikacija iš dalies finansuojama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo lėšomis.

„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.