Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

Pagėgių taryba Kęsto Komskio likimą atiduoda į teismo rankas

Pagėgių taryba Kęsto Komskio likimą atiduoda į teismo rankas

Kęstas Komskis (Vyginto Skaraičio / Fotobankas.lt nuotr.)
Siena.lt
2021 03 25
Visi autoriaus tekstai →
Pagėgių tarybos politikai ketvirtadienio posėdyje pasisakė už kreipimąsi į teismą dėl Kęsto Komskio mandato panaikinimo. Tarybos sprendimą nemaža dalimi nulėmė „Sienos“ tyrimai.

Ketvirtadienio posėdyje Pagėgių taryba ėmėsi tvirtinti specialios komisijos išvadą dėl K.Komskio mandato atėmimo. Praėjusį mėnesį sudaryta komisija nutarė, kad K.Komskio veikla, dusyk supainiojus viešuosius ir privačius interesus, gali turėti priesaikos sulaužymo požymių. 

Komisijos vertinimu, K.Komskis „pareigas ėjo nesąžiningai, pažeidė iš Konstitucijos kylančius imperatyvus, parodė nepagarbą Konstitucijai ir įstatymams, diskreditavo Pagėgių savivaldybės tarybos autoritetą ir pažeidė tarybos nario priesaiką“.

Dėl to komisija pasiūlė tęsti mandato naikinimo procedūrą ir kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą.

Už tokį sprendimą balsavo 11 tarybos narių, 3 susilaikė. Balsavusių prieš nebuvo. K.Komskis posėdyje ir balsavime nedalyvavo. 

Jei Teismas pritars komisijos išvadai, K.Komskio klausimas dar kartą grįš į Pagėgių tarybos darbotvarkę galutiniam balsavimui. Tokiu atveju, K.Komskio mandatas būtų panaikintas, jei už tai balsuotų bent du trečdaliai tarybos narių.

„Siena“ primena, kad sausio pabaigoje Pagėgių tarybos nariai inicijavo K.Komskio mandato naikinimo procedūrą dėl sisteminių įstatymo pažeidimų. Iniciatorių teigimu, procedūra pradėta po to, kai vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad K.Komskis supainiojo interesus, dirbdamas Pagėgių taryboje ir vadovaudamas Pagėgių biudžeto maitinamai įmonei „Kalibrus“. Etikos sargai taip pat siūlė Pagėgių savivaldybei naikinti sandorius su „Kalibrus“ arba „imtis prevencinių priemonių“. 

Anot E.Kuturio, K.Komskio mandatą siekiama naikinti būtent dėl VTEK sprendimų. Mat politikas per mažiau nei metus dusyk pripažintas pažeidęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą. 

Mandato naikinimo procedūra – naujausias K.Komskio galvos skausmas, politiką užgriuvęs po „Sienos“ tyrimų. Pagėgių tarybos nariui jau pareikšti įtarimai dėl bendrovės „Agrolira“ nusikalstamo bankroto bei turto iššvaistymo. Įtariamojo statusą čia turi ir politiko sūnus, buvęs „Agroliros“ direktorius Algirdas Komskis. A.Komskis taip pat jau sutiko „Agrolirai“ sugrąžinti 20 tūkst. eurų – penktadalį sumos, kurios per teismą reikalavo įmonės bankroto administratorius. 

Teisėsauga taip pat tiria galimą dokumentų klastojimo epizodą. Šis tyrimas pradėtas po vicemero E.Kuturio kreipimosi. Politikas į teisėsaugą kreipėsi po „Sienos“ tyrimo, kuris nustatė, kad K.Komskio įmonė „Kalibrus“ Pagėgių savivaldybės konkursus laimėjo pateikdama pažymą apie neva atliktus darbus Ugniui Kiguoliui priklausančiame Lentvario dvare. Paaiškėjo, kad K.Komskio darbininkai ten nepajudino nė plytos.

Publikacija iš dalies finansuojama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo lėšomis.

pressphoto.lt


„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.