Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

„Siena“ tapo tarptautinio OCCRP tinklo dalimi

„Siena“ tapo tarptautinio OCCRP tinklo dalimi

OCCRP nuotr.
Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ jungiasi prie vienos stipriausių žurnalistinių tyrimų organizacijų pasaulyje. „Siena“ oficialiai prisijungė prie tarptautinio žurnalistinių tyrimų centro Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) partnerių.

„Bendradarbiavimas tarp žurnalistų yra šiuolaikinės tiriamosios žurnalistikos kertinis akmuo. Tuo ne kartą įsitikinau dirbdamas su OCCRP, tai pamatysite ir būsimuose „Sienos“ darbuose. „Sieną“ kuriame pagal OCCRP modelį ir geriausias šios organizacijos praktikas, kurias norime perkelti į Lietuvą – ne tik mūsų organizacijos darbe, bet ir plečiant bendradarbiavimą su kitais žurnalistais ir žiniasklaidos priemonėmis“, - sako „Sienos“ vadovas Šarūnas Černiauskas, OCCRP einantis regioninio redaktoriaus pareigas.

Bendradarbiavimas su OCCRP ne tik prijungia „Sieną“ prie vienos stipriausių tiriamosios žurnalistikos organizacijų pasaulyje, bet ir leidžia „Sienos“ lankytojams gauti daugiau kokybiško turinio. Artimiausiu metu „Sienoje“ pradėsime skelbti naujausius OCCRP ir partnerių tyrimus.

OCCRP vienija žurnalistus iš 45 nepelno organizacijų ir įvairių žiniasklaidos priemonių 34 valstybėse. Organizacijos partneriai išsibarstę Europoje, Azijoje, Afrikoje, Vidurinių Rytų bei Lotynų Amerikos. Daugybę apdovanojimų pelniusios organizacijos žurnalistai prisidėjo prie aibės tarptautinių tyrimų, kurie atskleidė korupciją, piktnaudžiavimą, ginklų bei narkotikų prekybą ir kitus nusikaltimus.

OCCRP garsėja tyrimais, susijusiais su pinigų plovimu. Organizacija specializuojasi nešvarių finansinių operacijų analizėje ir atliko ne vieną rezonansinį tyrimą, paremtą bankiniais duomenimis. Didžiausias pastarųjų metų tarptautinis tyrimas – Troika Laundromat, paremtas nutekėjusiais duomenimis iš žlugusio Ūkio banko. OCCRP žurnalistai taip pat svariai prisidėjo prie tokių tarptautinių projektų kaip Panama Papers ar Paradise Papers.

„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.