Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

Švedijos policija seka „sukčių fabriko“ pėdomis

Švedijos policija seka „sukčių fabriko“ pėdomis

Vaizdas „Milton Group“ biure Kijeve (stopkadras iš slapta filmuotos medžiagos)
Švedijos tarnyboms pavyko konfiskuoti duomenis, susijusius su Kijeve veikiančios sukčių grupuotės veikla. Grupuotė, kurią kovą demaskavo tiriamosios žurnalistikos centras OCCRP su partneriais, įtariama išviliojusi daugybės žmonių santaupas, siūlydama „investuoti“ į fiktyvius kriptovaliutų verslus.

Kaip praneša Švedijos leidinys „Dagens Nyheter“, Švedijos pareigūnams pavyko konfiskuoti serverį Vokietijoje, kuriame yra Kijeve veikiančios „Milton Group“ skambučių tarp sukčių ir jų aukų duomenys. Vis dėlto prie dar vieno serverio, kuriame buvo „Milton Group“ klientų duomenų bazė, tyrėjams prieiti nepavyko. Anot Švedijos prokurorų, šie duomenys gali būti prarasti.

„Sukčių fabriką“ demaskavo pranešėjas, susisiekęs su „Dagens Nyheter“ žurnalistais.

OCCRP koordinuotas tarptautinis tyrimas atskleidė „Milton Group“ veiklos metodus, identifikavo nukentėjusius asmenis keliose valstybėse, tarp jų – ir Lietuvoje. Visą tyrimą apie „sukčių fabriką“ rasite čia.

„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.