Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

VMI tiria vieno turtingiausių Vilniaus politikų įmones

VMI tiria vieno turtingiausių Vilniaus politikų įmones

Valerijus Stankevičius (15min nuotr.)
Šarūnas Černiauskas
2024 05 22
Visi autoriaus tekstai →
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlieka mokestinius tyrimus net keturiose įmonėse, susijusiose su Valerijumi Stankevičiumi, „Helios grupės“ prezidentu ir vienu turtingiausių sostinės politikų. Kontrolės veiksmų VMI ėmėsi po „Sienos“ tyrimo.

Vasario mėnesį publikavome nutekėjusiais „Cyprus Confidential“ duomenimis paremtą tyrimą, kuriame atskleidėme keistas finansines operacijas, vykusias su V.Stankevičiumi susijusiose įmonėse. Remiantis paslaugų teikimo sutartimis, V.Stankevičiui ir jo užsienio partnerių valdomoms įmonėms išmokėtos didelės sumos pinigų, sumažinusios lietuviškų įmonių apmokestinamus pelnus, o kartu – ir valstybei tekusį pelno mokestį.

Praėjus trims mėnesiams po „Sienos“ tyrimo, VMI patvirtino, kad V.Stankevičiaus įmonių atžvilgiu imtasi rimtų kontrolės priemonių, kurios apima net keturias su milijonieriumi susijusias bendroves.

„UAB „Intergas“, UAB „Elmoslita“, UAB „VIA Sportas“ ir UAB „Helios Gaz“ [atžvilgiu] VMI šiuo metu yra atliekami mokestiniai tyrimai“, - raštu pateiktame komentare nurodė VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė.

Pasak jos, paties V.Stankevičiaus ir „Sienos“ tyrime taip pat figūruojančios bendrovės „Stanvara“ atžvilgiu mokestiniai tyrimai šiuo metu nevyksta, bet VMI „nuolat vertina visą informaciją apie mokesčių mokėtojus“.

„Helios grupės“ prezidentas kategoriškai neigia dalyvavęs bet kokiose operacijose, kurios gali turėtų mokesčių vengimo požymių.

V.Stankevičius ne vienus metus dirbo Vilniaus miesto taryboje. Pernai jis siekė perrinkimo į sostinės tarybą su Sauliaus Skvernelio vadovaujama Demokratų sąjunga, tačiau partija Vilniuje neiškovojo nė vieno mandato. 

Pernai V.Stankevičius patvirtintas Demokratų sąjungos Vilniaus skyriaus valdybos nariu. Šių metų balandį patvirtinta naujos sudėties skyriaus valdyba – V.Stankevičiaus pavardės joje nebeliko.

Kasmetinį Lietuvos turtuolių reitingą sudarantis žurnalas „Top“ V.Stankevičiaus turtą vertina 50 mln. eurų suma.

Publikacija parengta įgyvendinant Europos Komisijos programos „Creative Europe“ finansuojamą projektą „Collaborative Journalism Europe in a Global Context“, bendradarbiaujant su tarptautiniais tiriamosios žurnalistikos centrais ICIJ ir OCCRP.

sigle

„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.